Afecțiunile gastrointestinale – descoperiți cauzele alimentare ascunse!
Balonare, diaree, arsuri gastrice, reflux gastroesofagian, constipație, greață
Multe persoane caută o soluție discretă pentru aceste probleme frecvente… Pe lângă evitarea efectelor sociale neplăcute, se recomandă găsirea unei soluții pentru a preveni iritarea gastrointestinală cronică.
Colon iritabil, disconfort abdominal
Simțiți o constantă senzație de sațietate și presiune în zona superioară a abdomenului? Alte semne ale disconfortului abdominal pot fi greața (rareori cu vomă), flatulența, arsurile esofagiene (semn al refluxului gastroesofagian) sau durere în zona superioară a abdomenului.
Aveți dureri abdominale care apar la anumite intervale, în mod diferit ca intensitate și localizare? Deseori în colonul iritabil există alternanța dintre constipație și diaree. Pot apărea de asemenea și alte simptome, precum migrene, tulburări menstruale sau palpitații severe.
Testele de sânge pentru ficat și pancreas și parametrii inflamatori sunt în limite normale. Probele de scaun, endoscopiile și colonoscopiile nu arată anormalități. Diagnosticul medical este de sindrom de colon iritabil. Acest lucru înseamnă că afecțiunea se datorează unor așa-numite simptome funcționale recidivante, pentru care nu există un tratament medicamentos specific.
Boala celiacă vs intoleranța la gluten
Cercetătorul american Dr Alessio Fasano, de la Centrul pentru Cercetări ale Bolii Celiace de la Universitatea din Maryland, a descoperit că la baza bolii celiace și a intoleranței la gluten se află două căi diferite de activare imunitară. În timp ce în boala celiacă este implicat sistemul imunitar specific, în intoleranța la gluten este implicat cel nespecific.
În boala celiacă este vorba de o intoleranță moștenită (genetică) la gluten sau de un deficit enzimatic. Persoana cu această afecțiune trebuie să elimine cerealele (de exemplu, grâul, orzul, alacul) din alimentație pentru toată viața. Simptomele sunt în mod tipic scaun frecvente și voluminoase, cu aspect lipicios și lucios, diareic, durere abdominală.
Pe de altă parte, o intoleranță nespecifică la gluten nu este genetică sau pe viață! Deseori, persoanele cu sesibilitate la gluten pot tolera din nou produse cu gluten după eliminarea acestora pentru o perioadă. Într-un studiu, Fasano et al a demonstrat în 2011 că intoleranța la gluten este mediată de sistemul imunitar înnăscut (nespecific). Intoleranța la gluten poate fi un precursor al bolii celiace. Se știe că gliadina din gluten poate provoca o creștere a zonulinei. Zonulina este o proteină care reglează sau mărește permeabilitatea intestinală prin deschiderea joncțiunilor intercelulare între celulele intestinale. Gliadina din cereale ajunge astfel tot mai mult în contact cu celulele imunitare din intestin și provoacă reacții locale. Declanșarea reacțiilor apare de regulă la 1-2 zile distanță, dar ele pot dura mai multe zile.
Răspunsul nespecific la intoleranța la gluten se poate manifesta în tractul gastrointestinal, dar și la nivelul pielii, prin acumularea de kilograme în plus, prin diabet, dureri de cap, dureri articulare, simptome respiratorii și altele.
ALCAT Test™ descoperă intoleranțele ascunse la gluten, inclusiv la gliadină și la toate cerealele comune. Pentru a completa această grupă de alimente poate fi utilă includerea în programul ALCAT Test și a „cerealelor de substituție“ fără gluten, precum quinoa, hrișca, meiul sau amarantul.
Programul ALCAT
Studii noi arată că unii nutrienți din alimentație, precum proteinele sau acizii grași, pot interacționa cu pereții intestinali (Dr. Alessio Fasano et al., 2011). Ca urmare, spațiile dintre celulele din pereții intestinali se deschid, astfel că bariera naturală intestinală nu mai oferă o protecție optimă (această situație se mai numește „sindromul intestinului permeabil“).
Această afecțiune poate dura până când alergenii alimentari sunt eliminați din alimentație pentru o anumită perioadă. Mai multe tipuri de leucocite, în special granulocitele, interacționează cu conținutul intestinal, putând provoca inflamații locale sau iritare intestinală. Pot fi afectate chiar și porțiuni mari din intestin!
Programul ALCAT poate ajuta în aceste simptome: Componentele testate care arată o reacție pozitivă vor fi eliminate din alimentație pentru o perioadă de 3-6 luni.
Astfel, sistemul imunitar al organismului se poate relaxa și întări în această perioadă.
Studiile de validare, așa cum puteți vedea mai jos, demonstrează că reducerea simptomelor este asociată foarte bine cu modificările alimentare urmare a rezultatelor ALCAT. Programul ALCAT poate ajuta la rezolvarea inflamațiilor din stomac și intestine.
Vă interesează?
Recomandările ALCAT pentru afecțiuni gastrointestinale.
Exemplul I, Protocolul de platină
(340/290 agenți)
Protocolul de platină este o scanare multifuncțională cuprinzătoare, care ajută la obținerea de rezultate foarte bune pentru sănătate și starea de bine:
- 200/150 ALCAT 200 sau ALCAT 150
- 50 Wellness: 50 plante medicinale și alimente funcționale
- 50 Chem: 20 conservanți/coloranți, 10 substanțe chimice din mediu
- 20 Myk: 20 mucegaiuri
- 20 Pha: 20 substanțe farmaco-active
Exemplul II, Protocolul METABOLIC Plus
(270/220 agenți)
Pachetul suplimentar metabolic este recomandat în special pentru afecțiuni gastrointestinale sau pentru scăderea în greutate:
- 200/150 ALCAT 200 sau ALCAT 150
- 50 Chem: 20 conservanți/coloranți, 10 substanțe chimice din mediu, 20 substanțe farmaceutice
- 20 Myk: 20 mucegaiuri
CLICK aici pentru a comanda testul tău ALCAT.
Eficacitatea și validarea ALCAT TEST (selecție)
Din 1988 până în prezent au fost efectuate mai multe studii clinice care au demonstrat eficacitatea ALCAT Test. De asemenea au fost făcute teste dublu-orb pentru evaluarea acurateții unei probe de sânge pentru intoleranțe alimentare, pentru a vedea cât de bine se corelează rezultatele testului cu consumul efectiv al alimentelor respective.
Ce importanță are acest lucru?
Acest lucru este important deoarece se dorește ca testul să poată identifica corect substanțele care provoacă reacții; de asemenea, însă, dorim să evităm testele care arată rezultate fals pozitive. Primul parametru se numește „precizie“. Al doilea se numește „specificitate“. Un rezultat fals pozitiv ar duce la eliminarea inutilă a unui aliment care de fapt este sigur. Ce sens ar avea efortul acesta?
Oamenii de știință au arătat că la pacienți cu sindrom de colon iritabil, eczemă atopică, rinită alergică sau migrenă, ALCAT Test poate depista alimentele care provoacă aceste simptome. ALCAT Test a demonstrat o consecvență impresionantă în studiul dublu-orb pentru 93,4% dintre alimente. La substanțele non-biologice standardizate, acuratețea este de 92%.
Probleme gastrointestinale, de piele și scăderea în greutate

- Un studiu randomizat controlat, desfășurat la Baylor Medical College, SUA, în 1996, a urmărit eficiența pierderii în greutate. Rezultatele au indicat că 98% (49 din 50) dintre subiecții care au urmat protocolul ALCAT au constatat o mai eficientă scădere în greutate și/sau un mai bun aspect corporal. Grupul de control a avut doar rezultate moderate pentru aceeași parametri, semnificative din punct de vedere statistic (Kaats GR. Et al, 1996).
- Efectele dietei ALCAT Test în cazul intoleranțelor alimentare la pacienți cu obezitate (Akmal M. et al, 2009): Dieta bazată pe ALCAT Test a dus la o reducere semnificativă a greutății, a procentului de grăsime corporală și a indexului de masă corporală. În timpul celor 12 săptămâni de dietă ALCAT s-au îmbunătățit de asemenea și alți parametri, precum performanțele fizice, reducerea sau dispariția balonării, a problemelor digestive și a durerilor de cap.
Important – Ce nu testează ALCAT?
Există o diferență clară între testul ALCAT și alte metode de testare. Totuși, există uneori confuzii.
Notă: ALCAT Test nu este un test de alergii alimentare – Tip I (IgE)! Testele pentru alergii măsoară reacții ale sistemului imunitar specific, în timp ce ALCAT TEST surprinde predominant răspunsurile celulare ale sistemului imunitar înnăscut.
- Testul ALCAT nu este un test de provocare, care să determine intoleranța la fructoză, la histamină sau la lactoză.
- Testul ALCAT nu trebuie confundat cu testul citotoxic, o examinare microscopică a leucocitelor.
- Testul ALCAT nu este o metodă de testare a defectelor enzimatice în sine.
- Testul ALCAT nu este o analiză kinesiologică (testare musculară) sau o analiză a părului (analiză minerala tisulară) pentru determinarea intoleranțelor alimentare.
Testul ALCAT este o metodă validată de identificare a alimentelor și a altor substanțe care declanșează inflamații.
Puteți găsi studii, mărturii și informații generale pe site-ul official Cell Science System Corp, www.alcat.com.
Printre categoriile majore de simptome pentru care veți găsi studii se numără: probleme gastrointestinale, artrită, autism, oboseală cronică, probleme de greutate corporală, probleme ale pielii, simptome multiple sau generale, inclusiv migrene. Puteți vedea de asemenea studii tehnice despre acuratețea sistemului de testare.
Click aici pentru studii asupra simptomelor: http://www.alcat.com/clinical_info.php
Click aici pentru testimoniale: http://www.alcat.com/testimonials.php
Nu ezitați să ne contactați legat de orice întrebări!
Contactați-ne la:
Telefon: 021.3.000.000
E-mail: info@alcat.ro
Sugestiile și informațiile sunt atent evaluate de ALCAT Europe GmbH. Cu toate acestea, nu poate fi oferită nicio garanție, aceste informații nu pot să înlocuiască examinarea de către un medic. ALCAT Europe GmbH nu își asumă nicio responsabilitate pentru orice daune personale, de bunuri sau financiare.