Numeroase simptome – o singură cauză

Diabetul, obezitatea, problemele digestive, alergiile sau problemele de piele sunt tot mai frecvente. Cum este posibil acest lucru în ciuda tuturor progreselor tehnologiilor medicale și a facilităților sistemului de sănătate?

Știința sprijină ideea că influența alimentației este subestimată din perspectiva cauzelor bolilor. Medicamentele și produsele farmaceutice administrate oral trebuie să treacă de multe teste înainte de a putea fi utilizate pentru uz intern. Efectele alimentelor industriale actuale nu sunt însă reglementate în aceeași măsură.

Dar să nu ne înșelăm, ceea ce mâncăm produce cu adevărat efecte. Alimentele pot activa sistemul imunitar. Organismul este un sistem străvechi care nu este obișnuit cu „noile alimente“, precum mâncarea de tip fast food, zahărul rafinat etc.

Pe scurt: ne alimentăm organismul cu combustibilul greșit, în cel mai bun caz, care este extrem de contaminat!

Nu este o întâmplare faptul că celulele sistemului nostru imunitar înnăscut resping din greșeală alimentele. Reacțiile celulare în lanț provoacă creșterea stresului oxidativ și secreția unor substanțe celulare agresive, cum ar fi moleculele și mediatorii inflamatori, care pot duce la moartea celulelor. Aceste reacții provoacă inflamații silențioase; ele creează stres pentru organism și constituie baza proceselor degenerative. Sănătatea imunitară și metabolică este slăbită întrucât sunt diminuate unele procese importante de apărare.

În consecință, evitați intoleranțele alimentare, deoarece corpul este cel mai de preț bun!

grafic intoleranta alimentara_

Inovația noastră

ALCAT Test a fost creat pentru testarea răspunsului celular al organismului la alimente. Dacă există o incompatibilitate cu o substanță, apar modificări specifice ale leucocitelor.

Această metodă inovatoare de testare poate analiza până la 400 de reacții de intoleranță ale sistemului imunitar înnăscut printr-o singură probă de sânge.

Timp de aproape 30 de ani, ALCAT Test a oferit medicilor și pacienților oportunitatea de a participa în mod activ la procesul de rezolvare a simptomelor provocate de inflamație și de activarea cronică a sistemului imunitar înnăscut.

Întărirea sistemului imunitar poate fi un pas important spre sănătate prin eliminarea componentelor nutriționale care dezechilibrează sistemul imunitar. Astfel puteți ajunge la o mai mare rezistență și puteți avea resurse mai bune pentru a face față diferitor factori de stres.