„Fie ca alimentele să vă fie medicamente!“

(Hipocrate)

Este binecunoscut faptul că medicamentele sunt substanțe chimice. Le consumăm, însă, pentru că ele ajută la salvarea de vieți. Se știe în general că hipersensibilitatea la medicamente poate avea efecte secundare nedorite. Cu ALCAT Test aveți acum posibilitatea de a alege: dacă testul identifică sensibilitate la un anumit medicament, acesta poate fi înlocuit cu alt medicament, de exemplu, cu unul care nu conține ingredientul la care aveți intoleranță.

De vreme ce medicamentele pot afecta și flora digestivă și metabolismul, este bine să fie analizat aportul zilnic de alimente. Din experiența noastră, o dietă adecvată conform programului ALCAT are efecte pozitive suplimentare față de terapia medicamentoasă.

În unele terapii nu s-au înregistrat efecte secundare atunci când terapiile au fost însoțite simultan de programul ALCAT. Acest lucru se datorează degrevării celulelor imunitare, care sunt evaluate prin Testul ALCAT.

Când se administrează anumite medicamente, de exemplu doze mari de cortizon sau medicamente imunosupresoare, testul ALCAT nu poate fi efectuat. Chiar și după administrarea de antibiotice vă recomandăm să așteptați cel puțin 3 săptămâni înainte de a trimite o probă de sânge pentru efectuarea testului ALCAT.

Cu toate acestea, testul ALCAT a fost conceput pentru a ajuta, chiar și în cazul medicamentelor uzuale, la identificarea substanțelor care pot induce inflamație, cum ar fi spray-urile pentru astm, insulina sau medicamentele pentru scăderea colesterolului. Astfel se poate evita supraîncărcarea inutilă a sistemului imunitar.