De fapt nu mai știm cu adevărat ce mâncăm…
În mod special, în alimentele procesate industrial pot fi incluse o mulțime de substanțe/aditivi care influențează termenul de valabilitate, gustul și aspectul. La persoanele sensibile, acești aditivi pot duce la efecte secundare asupra sănătății.
Pot apărea perturbări ale colonizării florei intestinale, ceea ce duce la inflamații sau infecții fungice în tractul gastrointestinal și se manifestă prin simptome multiple, precum eczeme, migrene etc.
Torturile, bomboanele, înghețata – nu doar copiii iubesc alimentele viu colorate. Studii din SUA și un studiu realizat de Universitatea din Southampton din UE au demonstrat relația dintre consumul de coloranți și hiperactivitatea (ADHD) la copii: folosirea coloranților AZO de către copii poate duce la hiperactivitate și deficit de atenție.
Multe dulciuri, precum jeleuri, bomboane, băuturi răcoritoare, dar și produse de patiserie conțin substanțe chimice potențial periculoase. Ceea ce nu este atât de evident: chiar și în mezeluri, carne, conserve, pâine și produse preambalate industrial, produse cosmetice, creme, șampoane, produse de curățat… Sunt multe produsele în care se adaugă frecvent coloranți, conservanți și substanțe chimice.
Chiar și persoanele care mănâncă preponderent organic nu sunt ferite de aditivi.
Testul ALCAT a fost conceput pentru a identifica substanțele din alimentație la care aveți intoleranță.