Ce este intoleranța la zahăr?

Zahărul este denumirea colectivă dată tuturor zaharidelor cu gust dulce (zaharuri simple și duble) și este de asemenea denumirea comercială a dizaharidei sucroză.

Diferite tipuri de zahăr sunt produse din trestia sau din sfecla de zahăr. Zahărul din sfecla de zahăr este obținut printr-un proces de rafinare. El reprezintă concentratul pur izolat. Dextroza este obținută din amidonul din cartofi sau din porumb. Fructoza produsă industrial nu este făcută din fructe, ci din porumb! Ambele sunt produse obținute pe cale chimică.

De asemenea, maltoza, lactoza, siropul de arțar, siropul din mere și pere, sucanatul, melasele și altele aparțin acestui grup. Acestea nu sunt tipuri de zahăr produse chimic, însă sunt concentrate izolate. La prima vedere, ele par mai sănătoase decât zahărul convențional, întrucât mai conțin o anume cantitate de vitamine și minerale. Dar acestea sunt atât de puține încât nu sunt folositoare organismului.

Testul ALCAT verifică, de asemenea, și hipersensibilitatea la multe tipuri de zahăr (cum ar fi cel din fructe, zahărul de trestie, siropul de porumb, mierea etc.), așa încât sunt identificate răspunsurile la diferite tipuri de zahăr, dar și răspunsul la așa-numite grupe de alimente sau răspunsul la Candida Albicans.

Cu testul ALCAT puteți testa de asemenea înlocuitori de zahăr/îndulcitori, cum ar fi Stevia, xilitol, eritrol și aspartam.

Trebuie notat că este o iluzie ideea că este posibil să mâncăm complet fără zahăr. Totuși, o alimentație cu aport scăzut de zahăr este foarte posibilă.