Afecțiunile respiratorii – un management mai bun, un control mai bun!
Răceală/Când ne curge nasul
Rinita (atunci când ne curge nasul) este o problemă cunoscută tuturor. Cauzele sunt de multe ori virale. Dacă simptomele sunt de lungă durată, rinita poate avea la bază intoleranțe alimentare. Aceasta se numește rinită perenă sau alergică care, ca și dermatita atopică, ține de sfera bolilor atopice și se caracterizează prin reacții inflamatorii în tot organismul.
Inflamarea sinusurilor
Sinuzita (inflamarea sinusurilor) se poate dezvolta în urma unei răceli. Secrețiile mucoase nazale inițial apoase, apoi mai groase apar în sinuzitele paranazale și în cele frontale. Această afecțiune este asociată cu simptome precum uscarea mucoaselor sau o senzație de presiune în oasele obrajilor (pomeți) și deasupra ochilor.
Bronșita
Bronșita este o boală inflamatorie a bronhiilor. Poate fi acută sau cronică. În bronșita acută, inflamația este provocată de virusuri, bacterii, fungi sau agenți iritanți (precum praful). Simptomele caraceristice bronșitei acute sunt tusea, hipersecreția de mucus și febra. În bronșita cronică sunt prezente tusea permanentă și sputa, care pot fi declanșate de anumite alimente. Bronșita cronică este mai frecventă la fumători.
Astmul – un management mai bun duce la un control mai bun
Astmul este o afecțiune inflamatorie cronică ce se caracterizează prin bronhoconstricție, producție crescută de mucus, inflamarea țesuturilor din plămâni și iritarea terminațiilor nervoase. Obstrucția apare ca reacție la anumiți stimuli din mediu sau stimuli interni. Acest lucru duce la scurtarea respirației și, astfel, la dificultăți în respirație.
Într-un studiu recent, din 2011, oamenii de știință (Trompette et al.) au arătat cum este mediată activarea sistemului imunitar înnăscut în astm și alergii. A fost identificată o proteină provenind de la acarienii din praful domestic. Această proteină activează direct celule ale sistemului imunitar înnăscut – fără intervenția anticorpilor. Acest tip de activare a sistemului imunitar fără ajutorul anticorpilor este un domeniu actualmente investigat cu multe așteptări, deoarece există încă multe lucruri neînțelese referitor la interacțiunea complexă dintre sistemul imunitar înnăscut și cel specific. Cercetătorii speră să înțeleagă mai bine afecțiunile imunitare precum alergiile și astmul.
În Germania se estimează că 5% dintre adulți și 10% dintre copii suferă de astm. Numărul pacienților astmatici este în creștere. Astmul poate fi declanșat de factori din mediu, infecții, alergii, activități sportive, temperatură, alimente sau substanțe contaminante din industria chimică.
Un test pentru alergii poate arăta dacă sunt implicați anumiți anticorpi IgE specifici (de ex. alergiile alimentare clasice). Răspunsul imunitar celular care provine de la sistemul imunitar nespecific poate fi identificat cu ALCAT Test (intoleranțe alimentare sau hipersensibilități chimice). Deoarece intoleranțele nu provoacă reacții acute, ele nu sunt atât de evidente. Ca atare, o scanare alimentară și chimică poate fi extrem de utilă.
Astmaticii suferă deseori de efecte secundare ale medicamentelor. Adaptările individuale ale alimentației pot ajuta la ameliorarea astmului. Printr-o modificare a alimentației conform programului ALCAT se pot obține efecte pozitive precum diminuarea grăsimii corporale, reducerea inflamației, îmbunătățirea capacității respiratorii (la efort) și o îmbunătățire a circulației și distribuției glucozei din sânge.
Referințe:
- OMS – Asthma Fact Sheet 2009
- Rezultatele studiului „Sănătatea în Germania actualmente 2009“, Institutul Robert Koch, Berlin 2011
www.rki.de
V-ați întrebat vreodată de ce ne simțim slăbiți atunci când răcim? Motivul este faptul că corpul are nevoie de energie pentru a lupta cu invadatorii. Același lucru se întâmplă și cu intoleranțele alimentare. Particulele de hrană sunt atacate de aceleași celule care luptă împotriva virusurilor și a bacteriilor.
Bolile respiratorii sunt de obicei afecțiuni inflamatorii și sunt provocate de factori externi, precum virusuri, spori ai unor fungi sau bacterii. Dacă răciți frecvent, sistemul imunitar ar putea să fie slăbit. În consecință este nevoie să vă întăriți sistemul imunitar.
În mod special, astmaticii pot beneficia semnificativ de diete bazate pe eliminarea alimentelor care nu sunt tolerate. Într-un studiu observațional realizat de L. Hoj et. al. în 1998, 96% dintre subiecții astmatici au manifestat îmbunătățiri cu programul ALCAT. 353 de persoane cu simptome multiple precum manifestări gastrointestinale, eczeme, migrene, astm au fost printre subiecții testați pentru intoleranțe alimentare și hipersensibilități la substanțe chimice. Din 27 de persoane astmatice, au fost observate îmbunătățiri semnificative la 19 persoane, iar în cazul a 7 persoane au fost îmbunătățiri moderate. Doar o singură persoană nu a avut nicio îmbunătățire.
Recomandăm un program ALCAT personalizat timp de 3-6 luni. Sistemul imunitar se poate reface, relaxa și întări, în timp ce alimentele declanșatoare sunt eliminate.
Testarea substanțelor chimice care pot declanșa probleme respiratorii poate fi foarte benefică pentru identificarea de factori trigger în rândul substanțelor din mediu, precum cosmetice, șampoane, paste de dinți, produse de igienă domestică sau pentru grădină etc.

Vă interesează?
Recomandări ALCAT pentru tulburări respiratorii
Exemplul I, Protocolul pentru probleme respiratorii PLUS
(290/240/190 agenți)
Dacă aveți probleme respiratorii este important să includeți și potențiali factori chimici declanșatori pe lângă alimentele scanate:
- 200/150/100 ALCAT sau ALCAT Veg
- 50 Chem: 20 coloranți/conservanți, 10 substanțe chimice din mediu, 20 de substanțe farmaceutice
- 20 Myk: 20 mucegaiuri
- 20 Pha: 20 de substanțe farmaco-active
Exemplul II, Protocolul pentru afecțiuni respiratorii
(250/200/150 agenți)
O scanare eficientă pentru probleme respiratorii poate include:
- 200/150/100 ALCAT sau ALCAT Veg
- 50 Chem: 20 coloranți/conservanți, 10 substanțe chimice din mediu, 20 de substanțe farmaceutice
CLICK aici pentru a comanda testul tău ALCAT.
Eficacitatea și validarea ALCAT TEST (selecție)
Din 1988 până în prezent au fost efectuate mai multe studii clinice care au demonstrat eficacitatea ALCAT Test. De asemenea au fost făcute teste dublu-orb pentru evaluarea acurateții unei probe de sânge pentru intoleranțe alimentare, pentru a vedea cât de bine se corelează rezultatele testului cu consumul efectiv al alimentelor respective.
Ce importanță are acest lucru?
Acest lucru este important deoarece se dorește ca testul să poată identifica corect substanțele care provoacă reacții; de asemenea, însă, dorim să evităm testele care arată rezultate fals pozitive. Primul parametru se numește „precizie“. Al doilea se numește „specificitate“. Un rezultat fals pozitiv ar duce la eliminarea inutilă a unui aliment care de fapt este sigur. Ce sens ar avea efortul acesta?
Oamenii de știință au arătat că la pacienți cu sindrom de colon iritabil, eczemă atopică, rinită alergică sau migrenă, ALCAT Test poate depista alimentele care provoacă aceste simptome. ALCAT Test a demonstrat o consecvență impresionantă în studiul dublu-orb pentru 93,4% dintre alimente. La substanțele non-biologice standardizate, acuratețea este de 92%.
Probleme gastrointestinale, de piele și scăderea în greutate

- Un studiu randomizat controlat, desfășurat la Baylor Medical College, SUA, în 1996, a urmărit eficiența pierderii în greutate. Rezultatele au indicat că 98% (49 din 50) dintre subiecții care au urmat protocolul ALCAT au constatat o mai eficientă scădere în greutate și/sau un mai bun aspect corporal. Grupul de control a avut doar rezultate moderate pentru aceeași parametri, semnificative din punct de vedere statistic (Kaats GR. Et al, 1996).
- Efectele dietei ALCAT Test în cazul intoleranțelor alimentare la pacienți cu obezitate (Akmal M. et al, 2009): Dieta bazată pe ALCAT Test a dus la o reducere semnificativă a greutății, a procentului de grăsime corporală și a indexului de masă corporală. În timpul celor 12 săptămâni de dietă ALCAT s-au îmbunătățit de asemenea și alți parametri, precum performanțele fizice, reducerea sau dispariția balonării, a problemelor digestive și a durerilor de cap.
Important – Ce nu testează ALCAT?
Există o diferență clară între testul ALCAT și alte metode de testare. Totuși, există uneori confuzii.
Notă: ALCAT Test nu este un test de alergii alimentare – Tip I (IgE)! Testele pentru alergii măsoară reacții ale sistemului imunitar specific, în timp ce ALCAT TEST surprinde predominant răspunsurile celulare ale sistemului imunitar înnăscut.
- Testul ALCAT nu este un test de provocare, care să determine intoleranța la fructoză, la histamină sau la lactoză.
- Testul ALCAT nu trebuie confundat cu testul citotoxic, o examinare microscopică a leucocitelor.
- Testul ALCAT nu este o metodă de testare a defectelor enzimatice în sine.
- Testul ALCAT nu este o analiză kinesiologică (testare musculară) sau o analiză a părului (analiză minerala tisulară) pentru determinarea intoleranțelor alimentare.
Testul ALCAT este o metodă validată de identificare a alimentelor și a altor substanțe care declanșează inflamații.
Puteți găsi studii, mărturii și informații generale pe site-ul official Cell Science System Corp, www.alcat.com.
Printre categoriile majore de simptome pentru care veți găsi studii se numără: probleme gastrointestinale, artrită, autism, oboseală cronică, probleme de greutate corporală, probleme ale pielii, simptome multiple sau generale, inclusiv migrene. Puteți vedea de asemenea studii tehnice despre acuratețea sistemului de testare.
Click aici pentru studii asupra simptomelor: http://www.alcat.com/clinical_info.php
Click aici pentru testimoniale: http://www.alcat.com/testimonials.php
Nu ezitați să ne contactați legat de orice întrebări!
Contactați-ne la:
Telefon: 021.3.000.000
E-mail: info@alcat.ro
Sugestiile și informațiile sunt atent evaluate de ALCAT Europe GmbH. Cu toate acestea, nu poate fi oferită nicio garanție, aceste informații nu pot să înlocuiască examinarea de către un medic. ALCAT Europe GmbH nu își asumă nicio responsabilitate pentru orice daune personale, de bunuri sau financiare.